27 دی 1393 - 8:49
شناسه خبر: 1634
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
بررسی فرصتها و موانع تجارت ایران و روسیه با حضور مسئولان دو کشور
همایش توسعه صادرات به روسیه در راستای معرفی صنایع، معادن و کشاورزی استان قم در اتاق بازرگانی این استان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، در این همایش اسدالله عسگر اولادی، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه به برخی فرصت های موجود در زمینه توسعه صادرات به کشور روسیه اشاره و بر رفع موانع موجود میان هر دو کشور در بروکراسی های اداری و گمرکی تاکید کرد.
همچنین در این همایش که سرگی مرکولوف رییس نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه در تهران، المیرا تولی ادبایوا نماینده اقتصادی کشور قزاقستان در ایران، لوگاسنگی رییس نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران حضور داشتند برخی از چالش ها و دغدغه ها در مسیر توسعه اقتصادی و صادرات به روسیه و قزاقستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
مهم ترین محورهای این همایش ایجاد شبکه توزیع صادراتی و مشتری مداری، بررسی توانمندی های تولید صادرات محور کشور روسیه،راه اندازی نمایندگی مستقل در بازار هدف و اعزام هیت های تجاری به روسیه بود که مورد ارزیابی کارشناسانه قرار گرفت.
موسوی، دبیراجرایی همایش نیز با تاکید بر اهمیت همدلی و مشارکت بخش خصوصی و دولتی در رفع موانع صادراتی گفت: ارائه راهکارهای تخصصی می تواند تولیدکنندگان را به صادرات تشویق کند و جهش صادراتی را ارتقا بخشد.
وی افزود: مطالعات بازار در جهت صادرات کالاهایی همچون صنایع لبنی، چرم، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، لوازم آرایشی بهداشتی، سوهان، محصولات صنایع مبل، گرانول، چسب، سنگ های ساختمانی، فرش و صنایع دستی و پنجره های دو جداره، زیتون و مصنوعات پلاستیکی مطابق با نیازهای موجود می تواند جایگاه صادراتی ما را جهت دهی کند.
موسوی صادرات را مولفه ای مهم در توسعه اقتصادی برشمرد و اظهار کرد: در حالی که اقتصاد کشور در تحریم های خارجی دچار چالش شده است حرکت به سمت یافتن بازارهای جهانی و صادرات می تواند اقتصاد ما را احیا کند.
دبیر همایش عنوان کرد: در حالی که آمریکا در حال گسترش حوزه نفوذ خود در عرصه های اقتصادی و جهت گیری از سمت جنوب آسیا به سمت آسیا مرکزی و به منظور دسترسی به منابع حوزه خزر و شکل گیری زیرساختهای نظامی خود در مرزها از جمله ایران و روسیه و چین می باشد باید استراتژی امریکا را بازخوانی کنیم و خود را برای حضوری جدی در بازارهای جهانی مهیا سازیم.
وی در پایان گفت: در اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی اقتصاد سه گروه مسئولیت سنگینی بر عهده دارند که شامل علما و دانشمندان، ثروتمندان و قدرتمندان است و امید میرود با همت و تلاش مسئولان و همراهی و مشارکت های بخش دولتی و خصوصی برای قطع وابستگی گام برداریم ضمن اینکه باید مذاکرات ما در مسیر توسعه برد برد باشد.
منبع: ایسنا